Sayfalar

Translate

18 Şubat 2015 Çarşamba

EKMEK KARIŞTIRMASI

                                                                                                                                                                                                                                                                                                Merhaba sevgili dostlar;
     Bugün sizlere bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok pratik bir tarif vereceğim.Çocuklarınız okuldan geldiğinde veya ara öğünlerde hatta sahur sofralarında tüketebileceğiniz çok lezzetli ekonomik bir tarif.

      MALZEMELER

  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • sıvıyağ
  • 1/2 demet maydanoz
      YAPIMI
      Bayat ekmeği kabukları ile birlikte elimizle güzelce ufalıyoruz. Salçayı sıvıyağda kavurup üzerine yumurtayı kırıyoruz. Salçanız az tuzluysa yumurtaya çok az tuz ilave edebilirsiniz.Yumurta tamamen pişmeden,hafif katılaşınca ekmekleri ilave ediyoruz. 5 dakika karıştırarak malzemeleri birbirine yediriyoruz.En son kıyılmış maydanozu ekleyip ocağı kapatıyoruz. Arzu edilirse kıymalı da yapılabilir ancak ben bugün daha pratik ve ekonomik olması açısından böyle tarif ettim.Bir ekmekten 3-4 porsiyon çıkıyor.Yoğurt yada vişne kompostosuyla servis edilebilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...