İçli köfte tadında pratik, doyurucu, lezzetli, değişik bir tarif. Denemeyenler varsa hemen yapın derim...
MALZEMELER:
- 3 adet hazır yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 200 gr. kıyma
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet yumurta
- galeta unu
- tuz, karabiber, pul biber
- Bulguru, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile ıslatıp kabarmaya bırakıyoruz.
- Soğanları incecik doğrayıp kıyma ile beraber kavuruyoruz.
- Salça ve baharatları ilave ediyoruz.
- Ocağı kapatıp, kabaran bulguru da ilave ediyoruz. İç harcımız hazır.
- Yufkaları yağlayıp, üçgen şeklinde 8'e bölüyoruz.
- Geniş kısımlarına ikişer yemek kaşığı harç koyup, kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarıyoruz.
- Önce çırpılmış olan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
- 180° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder