Sayfalar

Translate

19 Temmuz 2014 Cumartesi

TEPSİ KEBABI


MALZEMELER:
• Yarım kilo orta yağlı dana-kuzu kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• tuz
ÜZERİNE:
• 1 adet domates
• 1 büyük boy patates
• 5-6 adet sivri biber
• 1 yemek kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
    Kıymayı derin bir kâseye alıyoruz. Üzerine soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave edip hepsini güzelce yoğuruyoruz. Fırın tepsisine elimizle yaydıktan sonra, soyup dilimlediğimiz patatesleri kenarına  dizip  ortasına domates ve biberleri yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız 200°C'lik fırına veriyoruz. Patatesler kızarana kadar, yaklaşık 30-40 dk. pişiriyoruz. Daha sonra su ile açtığımız salçayı üzerine gezdiriyoruz. 10 dk. daha fırınladıktaktan sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun...

Posted via Blogaway

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...