Sayfalar

Translate

21 Temmuz 2014 Pazartesi

LOR TATLISI

MALZEMELER
• 500 g tuzsuz lor peyniri
• 1.5 çay bardağı un
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Şerbeti İçin
• 3 su bardağı şeker
• 2.5 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
    İlk önce şerbet hazırlanır.  Bunun için su ve şeker karıştırılıp ocağa koyulur, 5 dk kaynatılıp limon suyu eklenir, soğumaya bırakılır.
    Bütün malzemeler büyük bir kâseye alınır. Homojen bir karışım elde edinceye kadar el ile karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçlar alınıp yuvarlanır, yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190°C' lik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dk. pişirilir. Fırından alınıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...